Life coach Amsterdam

Life coach Amsterdam

Kom je uit Amsterdam en heb je het gevoel dat je meer uit het leven kunt halen? Dat er meer voor jou in het vat zit dan dat jij er nu uit haalt? Of loop je vast in je relaties, privé of op je werk? Dan is een life coach in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk iets voor jou!

Waarom een life coach inschakelen?

Op bepaalde momenten in je leven kun je het gevoel hebben dat je tegen een muur op loopt. Dat je vast zit. Of dat je simpelweg minder energie hebt dan dat je normaal gesproken hebt. Je stelt jezelf meer vragen, je voelt je wat meer onzeker en je voelt een drang om hier iets mee te doen. Je bent je op dit moment al bewust dat er iets moet veranderen. Iets in jou of in je omgeving. Deze bewustwording is al een hele mooie stap op zichzelf. Een life coach kan jou helpen om de volgende stap te zetten.

Wat doet een life coach precies?

Een life coach kan je helpen je bewuster te worden van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Dit doet hij of zij door gericht te luisteren, vragen te stellen en jou een spiegel voor te houden. Aanvullend de life coach specifieke oefeningen of interventies inzetten om jou als coachee verder te helpen in jouw persoonlijke proces. Hierbij is het van belang dat er aansluiting is tussen jou en de life coach en dat de coach jou tegelijkertijd kan uitdagen om je buiten jouw comfortzone te bewegen.

Met deze onderwerpen kun je bij een life coach terecht

Authenticiteit: keuzes maken die echt bij jou passen

Of het nou op werkgebied, relatiegebied of een ander onderwerp in jouw leven is, je maakt voortdurend keuzes in je leven. Veelal onbewust. Maak je geen keuze? Dan wordt deze wel voor je gemaakt. Kleine kans dat je dan jouw eigen pad bewandeld. Zelfs als jij degene bent die de keuze maakt is het belangrijk dat je naar jezelf luistert. Keuzes worden vaak gemaakt vanuit authenticiteit of vanuit angst. Wil je een leven leiden waar je gelukkig van wordt? Dan is het belangrijk dat je het verschil leert herkennen, horen, zien en voelen. En dan ook vanuit authenticiteit handelen. Een life coach kan jou de ruimte en tools bieden waarmee jij je authenticiteit kunt herontdekken. Zo leef je steeds meer je eigen leven.

Bewustwording: patronen doorbreken

Niemand is zoals jij. Je bent uniek. Er is geen ander mens op de wereld met dezelfde genen en dezelfde levenservaringen als jij. Dit betekent ook dat jouw systeem op een unieke manier is geprogrammeerd. Elk moment van de dag bepaalt dit systeem voor zo’n 95% wat jij denkt, voelt en doet. Dit is over het algemeen erg fijn, want alles wat op de automatische piloot gaat kost jou weer minder energie dan dat je het zelf moet bedenken. In sommige gevallen kan deze automatische piloot jou ook behoorlijk dwars zitten. Je beweegt dan automatisch een kant op die je niet op wilt bewegen. Dit is een patroon die je waarschijnlijk wilt doorbreken. Met hulp van een life coach wordt je steeds bewuster van je eigen programmering waarmee je op de automatische piloot keuzes maakt. Vanuit deze bewustwording kun je zelf de regie in handen nemen en patronen doorbreken.

Innerlijke rust vinden en balans aanbrengen in je leven

Uiteindelijk willen we allemaal lekker in ons vel zitten. Toch voelen steeds meer mensen zich onrustig en zijn ze op zoek naar balans in hun leven. Helaas is het in onze Westerse maatschappij steeds makkelijker en gebruikelijker om jezelf te vergelijken met een ander. Internet en social media versterken deze trend. Nog meer prikkels en nog meer verlangens. Door jezelf met een ander te vergelijken raak je steeds verder verwijderd van jezelf. Hierdoor ervaar je alleen maar meer innerlijke onrust. Om dit proces om te keren zul je moeten nagaan en herontdekken wat voor jou echt belangrijk is in het leven. Wat zijn je belangrijkste waarden? En hoe geef je hier invulling aan? En hoe blijf je vervolgens bij jezelf? Een life coach kan je hierbij op weg helpen. Zowel bij het vinden van jezelf als handvatten om bij jezelf te blijven. Met innerlijke rust en een gevoel van meer in balans zijn tot gevolg.

Gelukkiger in je leven staan

Ken je het gevoel dat er meer is dan dat je nu ervaart? Het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven? Dit terwijl de meeste van ons hier in Amsterdam een druk en voorspoedig leven leiden gemeten naar maatschappelijke maatstaven. En toch knaagt er wellicht iets bij je. Het is het beste te omschrijven als een gevoel van leegte. Zodra je je bewust bent van dit gevoel, maar vervolgens niet weet wat je hier nou mee kunt kan behoorlijk frustrerend zijn. Misschien drijft het je wel een beetje tot wanhoop. Dat hoeft niet. Het is gelukkig wel mogelijk om een voor jou vervullend leven te leiden. Een life coach kan je hier uitstekend bij helpen. Samen ga je ontdekken waar jij echt gelukkig van wordt en wat er bij jou in de weg staat om je geluk na te streven. Dit is voor iedereen anders en ook jij hebt je unieke voorkeuren, dromen en aan de andere kant belemmeringen die in de weg staan. Met begeleiding van een life coach kom jij steeds dichter bij jezelf en een voor jou waardevol leven.

Hoe ziet een life coach traject eruit?

Kennismaking en doelen stellen

Een life coach traject volgt enerzijds altijd een duidelijk stappenplan en is anderzijds maatwerk, omdat jij en jouw situatie en behoeften uniek zijn. Alle life coach trajecten beginnen daarom met een kennismakingsgesprek waarin jij en jouw vraag centraal staan. Ook is dit de uitgelezen mogelijkheid voor jou om te ontdekken en aan te voelen of de coach bij jou past. In de kennismaking of een van de daaropvolgende gesprekken bespreek je samen met jouw coach wat je uit het life coach traject wilt halen. Weet je dit op het begin nog niet of is het nog een beetje vaag? Dat geeft helemaal niet. Naar mate het coach traject vordert wordt het je vanzelf wel duidelijk waar het bij jou echt om draait. Een goede life coach zal dit gedurende het traject ook bij je toetsen.

Onderzoeken en verdiepen

Samen met je coach ga je op zelfonderzoek uit om te ontdekken waar het bij jou echt om gaat. In de kern is dit onderzoek er op gericht om jezelf beter te leren kennen. Wie ben je? Waar wordt je warm van? Welke belemmeringen staan je persoonlijke groei in de weg? Hoe kun je hier mee om gaan? Wat is de eerstvolgende stap die je kunt zetten? Tijdens deze fase van het life coach traject werken we aan het vergroten van je zelfbewustzijn. Hierdoor krijg je meer inzicht in alle facetten van jezelf. Jouw life coach begeleidt je in dit proces en reikt je verschillende oefeningen en tools aan om stap voor stap dichter bij je beoogde doel te komen. Tegelijkertijd blijf je zelf eigenaar van je proces, de life coach faciliteert je hier bij.

Actie, afronding en borging

Na het onderzoeken ga je oefenen met nieuwe patronen van denken, voelen en doen. Bewustwording is de eerste stap en nieuw gedrag de tweede. Dit is een proces van vallen en opstaan. Hierbij doe je beroep op je eigen moed. Je treedt met lef je uitdagingen tegemoet en met elke stap die je weet te zetten ga je verschil merken. Hiermee is de het eindresultaat nog niet binnen. Eigenlijk begint de moeilijkste fase nu pas. Want hoe ga je hetgeen je hebt geleerd en je nieuwe gedrag in stand houden? En wat doe je als je toch merkt dat je terug valt in oude patronen? Samen met de life coach ga je op zoek naar maatregelen die voor jou werken om het geboekte resultaat te borgen. Zo kun je het pad dat je bent ingeslagen blijven volgen. En uiteraard evalueren we aan het einde van het coach traject hoe je het hebt ervaren.

Wat mag je van mij als coach verwachten?

Ik werk niet volgens een standaard aanpak of vast omlijnde regels. Dit kun je wel van mij als coach verwachten:

  • Vriendelijk en nieuwsgierig: ik luister met aandacht en ik verdiep me in jouw unieke persoonlijkheid en situatie
  • Direct en oprecht: met het hart op de tong ben ik een goudeerlijke spiegel voor jou, zodat je echt kunt leren en groeien
  • Resultaatgericht: ik ben gedreven en vraag altijd het uiterste van mezelf. Ik daag jou ook uit om het beste uit jezelf te halen

Wat kost een life coach traject in Amsterdam?

Een life coach traject is op een bepaalde manier maatwerk. Afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden en behoeften gedurende het coach traject investeer je min of meer in een life coach. Ik reken zelf 125 euro inclusief BTW voor een coach sessie van anderhalf uur. Daarnaast bied ik met 10% korting een pakket van 10 uur aan voor 749 euro inclusief BTW. Voor een uitgebreid pakket van 15 uur krijg je zelfs 20% korting op het uurtarief voor een totale investering van 999 euro inclusief BTW. Voordat je investeert in een life coach traject kun je altijd eerst vrijblijvend een kennismakingsgesprek van een uur met mij inplannen. Zo kun je ontdekken wat er goed bij jouw persoonlijke situatie past.

Waar vinden de coach sessies in Amsterdam plaats?

Als je kiest voor een life coach traject bij mij dan ben je van harte welkom in het coach huis aan de Van Eeghenlaan in Amsterdam. Deze prettige locatie grenst aan het Vondelpark. Je kunt hier binnen in een veilige en rustige omgeving verdiepen op jouw thema’s. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om buiten al wandelend je coach sessie of een deel hiervan te doen. Als je voor je gevoel echt vast zit of in je hoofd zit kan letterlijk je lichaam bewegen ook weer beweging brengen in je denken en voelen. De locatie aan de Van Eeghenlaan is hier vrij uniek in. Alhoewel er meerdere mogelijkheden zijn voor coach plekken in Amsterdam bied ik daarom uitsluitend coaching aan op deze locatie.

Life coach in Amsterdam

Kom je uit de buurt Amsterdam en zoek je een goede en ervaren life coach? Vraag hieronder direct een gratis kennismakingsgesprek aan. Kijk voor meer informatie naar mijn programma Unstoppable, dit is mijn aanbod op het gebied van life coaching.

© Copyright 2022 - Wim Schoenmaker Coaching